Expositie in Egmond aan den Hoef vanaf 10 juli tot 16 augustus

Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef.
Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur en na telefonische afspaak.
Telefoon tijdens openingsuren: 06 455­ 48 739.
Meer informatie: info@galeriedekapberg.nl en www.galeriedekapberg.nl

Vanaf zondag: Kunstenaars Henk van Dam, Mieke ter Brake, Lies van der Sluis en Rob Streng

Henk van Dam
schilderijen, tekeningen

Mieke ter Brake
schilderijen

Lies van der Sluis
beelden

Posted in Exposities | Leave a comment

Expositie 8 en 9 september in de Kantoorboerderij in Landsmeer

Posted in Exposities, Nieuws | Leave a comment

Expositie Kantoorboerderij 8 en 9 september Mieke ter Brake met Cecile Hattinga

Nieuwsbericht: Rodi.nl
Mieke ter Brake aan het werk. (Foto: aangeleverd)
LANDSMEER – In de Kantoorboerderij in Landsmeer is 8 en 9 september het werk te zien van Mieke ter Brake en Cecile Hattinga. De expositie is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Ter Brake is een gerenommeerde schilder met een prachtig oeuvre. Ze schildert al vanaf haar zestiende en heeft les gehad van onder meer Ab Loots en Edgar Fernhout. Haar werk is coloristisch met een lichte, impressionistische toets. Ze weet door gebruik van sprankelende en fluisterende kleuren, onderwerpkeuze en compositie alledaagse situaties een bijzondere intimiteit mee te geven. Het zijn schilderijen, aquarellen en krijttekeningen waar je naar wil blijven kijken en die je blij maken.
Hattinga is een veelzijdig kunstenaar. Ze tekent, schildert, maakt collages en kleine 3D objecten. Daarnaast schrijft ze gedichten. Ze werkt intuïtief, soms vanuit een vlek op papier soms naar de waarneming of vanuit innerlijke beelden. Het proces van het schilderen is het belangrijkst en leidt tot fascinerende, soms bijna magische beelden. Ze stoeit net zo lang met vorm en kleur tot er een beeld ontstaat wat je raakt. Haar werk is voornamelijk abstract. De drie dichtbundels die ze heeft uitgegeven zijn ook op de expositie te zien en te koop.
Kantoorboerderij, Dr. M.L. Kingstraat 2c in Landsmeer.


Posted in Exposities | Leave a comment

Oostzaanse ‘Hoofdzaken op hatwalk’ in Landsmeer

rodi.nl

LANDSMEER – Zeg het met hoeden! Dat deden de Oostzaanse Ineke Kan en Astrid Schouten op een wel heel bijzondere wijze in de Kantoorboerderij van Landsmeer. De expositieruimte vormde het decor van een bijzondere collectie hoeden en hoedjes van Astrid Schouten die zij maakte van de meest uiteenlopende materialen.
De schilderijen van Ineke Kan stonden ook helemaal in het teken van de hoed. De exposanten maakten van de gelegenheid gebruik om hun hoeden als ‘Hoofdzaken’ schilderijen en hoeden in de hoofdrol, nog eens extra onder de aandacht van het publiek te brengen door een echte ‘Hatwalk’, waarbij modellen en bezoekers van de expositie de catwalk opgingen om de hoeden uit de hoedencollectie van Astrid te showen. Ze deden dat op een catwalktraject dat langs de hoedenschilderijen van Ineke leidde.
De collectie hoeden van Astrid kan als zeer bijzonder en divers worden getypeerd. Men houdt het niet voor mogelijk dat je van kinderlaarsjes en je eigen laarzen een hoed kan maken. Astrid deed dat in de vorm van een rijglaarshoed en roze en gele kinderlaarsjeshoed. Haar bonbondooshoedje uit Londen waaruit ze de bonbons eerst lekker zelf had opgegeten en het briefje ‘sorry’ heeft achter gelaten, zijn net zo apart als het verenhoedje gemaakt van veren verkregen bij een Oostzaans poelier. Haar Twiskehoed gemaakt van riet en ander materiaal uit de polder kon ze jammer genoeg niet exposeren omdat ze die hoed ‘geparkeerd’ had in de vitrine van de Kunstgreep.

Mantelpak

Omdat de sleutel van de vitrine niet beschikbaar was, staat de Twiske-hoed nog in Oostzaan. Traditionele hoeden, baretten, een hoedje als alternatief voor de sluier van de gesluierde vrouwen, gemaakt van antiek kant en een metalen kledinghangertje, maken de tentoonstelling ‘Hoofdzaken’ tot een interessant gebeuren. Het schilderij dat Ineke vervaardigde aan de hand van een fotootje gemaakt vlak na de WO-2 waarop zij en haar zusje op de fiets zitten bij hun moeder in mantelpak met hoed is een in het oog springende aquarel net zoals de aquarel van haar moeder en grootmoeder getooid met hoed. Een zelfportret met hoed en een portret van Astrid met hoed in het Twiske zijn twee zonnige hoofdzaken uit de expositie. Tijdens de atelierroute op 1e en 2e paasdag in Oostzaan, die onder de noemer ‘Vriendschapsverzoek’ wordt gehouden, zijn beide kunstenaressen ook weer in beeld. Ineke Kan exposeert dan samen met Marijke Koops en Astrid Schouten met Mieke ter Brake.

Posted in Exposities, Nieuws | Leave a comment

16 en 17 april Atelier Route Oostzaan

Meer info volgt!

Posted in Exposities | Leave a comment